Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania

Targul National al Mierii, Editia a 8-a / 19-21 aprilie 2013

 


Noutati din presa ocazionate de desfasurarea Targului National al Mierii editia a 8-a vizitati DIN PRESA

Demersuri ale Asociatiei Crescatorilor de Albine la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu privire la interzicerea neonicotinoidelor la nivel de Uniunea Europeana prin VOTUL ROMANIEI din 29 APRILIE 2013


Cea de-a 8-a ediție a Targului Național al Mierii, și în același timp a 3-a ediție de primavară se dorește a fi, ca de fiecare dată, un eveniment important care sa vină în sprijinul consumatorilor de produse apicole în contextul conștientizării importanței produselor apicole pentru sănătate și o alimentație echilibrată.

Din acest motiv suntem deosebit de onorați să vă invităm să participați și la această ediție a Târgului Național al Mierii – București, organizat de A.C.A. din România în perioada 19-21 aprilie  2013.

Ca și până acum, la targul de miere vor participa apicultori ca producători primari, dar și firme specializate în condiționarea produselor apicole și realizarea unei game diversificate de preparate pe bază de produse apicole -  suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

Totodată, pentru a veni în sprijinul producătorilor din apicultură,  la targ se vor putea găsi produse pentru nutriția albinelor, medicamente pentru combaterea bolilor la albine, stupi si componente, echipamente diverse, utilaje apicole, cărți de specialitate, dar și alte materiale utile pentru o apicultură performantă.


EVENIMENT DEZBATERE:

 Asociația Crescătorilor de Albine din România și Publicația "Finanțiștii”  organizeaza Joi, 18 aprilie 2013, ora 10, dezbaterea:
"România apicolă 2013. Necesități, tendințe și strategii de dezvoltare a sectorului apicol" - la sala de conferinte a ICDA.

Au fost invitați să susțină prezentări în cadrul evenimentului dl Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, dl Adrian Rădulescu, consilier prezidențial, dna Maria Grapini, Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, alti  demnitari.

Invitatul special al acestui eveniment este dl Gilles Ratia, președintele Federației Internaționale a Asociațiilor Apicultorilor – APIMONDIA.

Temele abordate se vor concentra pe problemele cu care se confruntă sectorul apicol din România, necesitățile de susținere din partea statului, dar și de finanțare din partea sectorului privat, inclusiv necesitatea stabilirii unor contacte mai strânse între reprezentanții statului și apicultori, precum si posibilitatea lansării unui plan de dezvoltare durabilă în domeniul apicol similar celui din Franța.

Dezbaterea va prefata cea de-a opta editie a Targului National al Mierii, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate consumatorilor si producatorilor de produse apicole din zona Capitalei.

Intrarea libera


 Nou! Comunicat!

Gilles Ratia președintele APIMONDIA, a cerut Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale  interzicerea neonicotinoidelor în culturile de interes melifer

Joi,18 aprilie 2013, dl Gilles Ratia președintele APIMONDIA împreună cu  dl ing. Ioan Fetea președinte Asociației Crescătorilor de Albine in România, dr. bioch Cristina Mateescu, director general I.C.D.A. și dr. ing. Siceanu Adrian, director științific I.C.D.A, au fost primiți de Dl Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Întâlnirea a reprezentat o bună oportunitate de cunoastere a ceea ce reprezintă Apimondia pentru acest domeniu, sistem unic în lume de asociere și reprezentare la nivel internațional cu o activitate foarte intensă, dar și o deschidere către o mai bună cunoastere a problemelor comune cu care se confruntă apicultura la ora actuală atât la nivel național cât și internațional.

Subiectele discutate au abordat pe de o parte probleme legate de susținerea acestui domeniu pentru creșterea consumului de produse apicole ca sursă de sănătate pentru populație, dar și a măsurilor care trebuie luate pentru protecția albinei ca cel mai important polenizator, față de pesticidele de ultimă generație care sunt utilizate în agricultura zilelor noastre și care reprezintă un pericol pentru albine, mediu, biodiversitate și sănătatea omului.

Conștientizarea importanței albinei pentru ecosisteme și sistemele agricole este fără îndoială cel mai important lucru din moment ce 1/3 din alimentele noastre depind de polenizarea cu albine, iar astăzi, albina, este considerată o specie in pericol.

În Uniunea Europeană sunt numeroase dezbateri și solicitari de interdicție a neonicotinoidelor, pesticide deosebit de poluante pentru mediu și cauza unor depopulari masive de colonii de albine din intreaga lume.

Președintele Apimondia, a solicitat Ministrului Daniel Constantin, ca în perioada imediat următoare să existe discutii pentru ințelegerea acestor probleme și argumentarea necesității ca și România, să aibă o poziție fermă în interzicerea folosirii acestor substanțe în culturile de interes melifer (floarea soarelui, rapiță, porumb etc) în momentul în care Comitetul de apel constituit la nivel de UE, va supune din nou la vot  suspendarea pentru 2 ani a acestor neonicotinoide.


TARGUL NATIONAL AL MIERII - Vineri -19 aprilie - PROGRAM:

1. Deschidere oficiala - 19 aprilie - ora 10,00.

2. Conferinta pentru apicultori sustinuta de dl Gilles RATIA - presedintele APIMONDIA - 19 aprilie - ora 10.30.

Targul National al Mierii reprezinta un eveniment de referinta la nivel national, demarat in 2008, iar prin cele doua editii organizate anual –editia de primavara si cea de toamna, ne dorim sa crestem cat mai mult  interesul pentru albina, apicultura si produsele stupului data fiind importanta acestui sector pentru agricultura, mediu, sanatate si o alimentatie echilibrata.

In acest context, la deschiderea evenimentului din aceasta primavara il vom avea ca invitat de onoare pe dl Gilles Ratia, presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor Apicultorilor – APIMONDIA (www.apimondia.org), un constant prieten al apicultorilor romani, care va sustine o conferinta pentru apicultori privind unele aspecte legate de finantarea apiculturii din Franta, problemele actuale din apicultura mondiala, dar si alte subiecte de interes tinand cont de desfasurarea Congresului Apimondia de la Kiew din toamna acestui an.

Va asteptam!!!


INFORMATII EXPOZITIE

Amplasarea standurilor se va face, la fel ca la ediția anterioară, pe platforma ACA / I.C.D. Apicultură din București, B-dul Ficusului nr.42, sector 1.

Schita standurilor. 

Taxa de participare la Târgul Național al Mierii: Stand de 3x 3m (cort, masă, scaun, placuța de identificare) este de 372 lei inclusiv TVA.
Tariful este valabil pentru toată perioada desfășurării manifestării și cuprinde toate facilitățile necesare bunei etalări și prezentări a mărfurilor.

Inscrierea pentru rezervarea standurilor se va face incepand cu 01.03.2013

Înscrierile și rezervările de standuri se vor achita până la data de 12 aprilie 2013, la sediul A.C.A. din România:

Pentru rezervări si plata standurilor va rugam sa va adresati la:
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania: acaromania@rdsmail.ro, tel: 021 233 40 19.

Plata se poate face:

în numerar la sediul ACA - B-dul Ficusului nr.42, sector 1, 013975 București; telefon: 021-233 40 19 (Doamna Director Economic Mariana Bălan)
sau,
- prin transfer bancar în contul: RO33CARP041600218821RO01, Banca Carpatica, Sucursala Pantelimon, București.

PARTENERI MEDIA:

  1. Radio Romania,
  2. Radio Romania Actualitati
  3. Radio Romania Antena Satelor
  4. Radio Romania Regional

 

  

http://www.agerpres.ro/media/index.php

  

 

http://www.finantistii.ro/