Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (A.C.A.) este o organizatie profesionala a apicultorilor, neguvernamentala, autonoma si apolitica constituita pe o durata nedeterminata, fiind infiintata in 1958 prin sentinta civila nr 5898 inregistrata la Tribunalul Popular al Raionului T. Vladimirescu din Bucuresti, actualizata prin certificatul de inscriere nr 21/2006.

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind intreaga tara, prin filialele judetene si magazinele « APICOLA », unitati amplasate in principalele orasele din tara.

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania are ca scop asigurarea cadrului organizatoric si a conditiilor care sa faciliteze dezvoltarea unei apiculturi profesioniste si de amatori la nivel national.

Asociatia reprezinta si sustine interesele membrilor sai atat la nivelul organelor legislative si executive ale tarii cat si la nivelul altor institutii centrale sau teritoriale.

Contactul cu apicultorii se realizeaza la nivelul filialelor apicole, locul unde acestia pot afla noutatile din domeniul apicol, atat la nivel profesional cat și legislativ, cu diferite ocazii sau in cadrul întalnirilor, organizate cu preponderenta în afara sezonului apicol. De asemenea apicultorii pot obtine consultanta referitoare la oportunitatile obtinerii de fonduri europene și a altor tipuri de fonduri.

Magazinele APICOLA din reteaua nationala a ACA, ofera apicultorilor atat posibilitatea de a-si achizitiona materialele si echipamentele apicole necesare desfasurarii activitatii apicole, cat si posibilitatea de a-si valorifica produsele apicole, in special – mierea, reprezentand deasemenea si centre de desfacere a produselor apicole pentru consumul larg.

Sediul: Bucuresti, Bdul Ficusului, nr 42, sector 1, cod 013975