Romania si Slovenia vor sa schimbe legislatia din Uniunea Europeana de etichetare a mierii prin indicarea precisa a tarii de origine, indiferent daca aceasta provine de la tari un UE sau state terte, a afirmat, sambata, Tanja Strnisa, secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Alimentatiei din Republica Slovenia, la conferinta “Apicultura in context european si mondial”.

“Am fost foarte bucuroasa sa aflu astazi ca Romania a facut progrese in acest domeniu, si sa aflu, de asemenea, ca atat cultivatorii de albine, apicultorii, cat si Ministerul Agriculturii se straduiesc sa obtina o miere de foarte buna calitate, ca s-a reusit in Romania sa dubleze productia si aproape sa se dubleze numarul de colonii, de familii de albine. Am mai auzit astazi ceva foarte importat legat de calitatea mierii dumneavoastra, de faptul ca si consumatorii de miere doresc sa fie informati in legatura cu calitatea mierii si mai ales sa fie informati cu privire la tara de origine, cu provenienta mierii.

In conformitate cu legislatia actuala a Uniunii Europene pe eticheta se poate mentiona provenit din Uniunea Europeana sau nou-UE, iar consumatorii nostri si apicultorii doresc sa aiba informatii mai precise, daca este dintr-o tara terta, din care anume tara terta, iar daca este din Uniunea Europeana din care tara membra a Uniunii Europene provine. Iar in aceasta privinta cele doua ministere ale noastre se sustin unul pe altul in ideea schimbarii acestui mod de etichetare la nivel european”, a spus Tanja Strnisa.

Sursa: Argerpres

Articolul complet îl puteți găsi aici : https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/05/25/romania2019-eu-romania-si-slovenia-vor-sa-schimbe-legislatia-din-ue-de-etichetare-a-mierii-prin-indicarea-precisa-a-tarii-de-origine–313873